Skip to main content

Køb billetter til alle koncerter på Brundby Hotel, hos
Musik.dk

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Ester Brohus

15. september 2018 @ 21:00 - 23:00

Ester Brohus Band

Billetter sælges fra www.ticketmaster.dk.
Billetter inkl. ophold bookes på 86590011

Heart of the Country
Har man sagt country, må man også sige Ester Brohus. Danmarks lille store country-darling med nyt album. ”Heart of the Country”, der er Ester Brohus’ 11. album, som udkom den 26. januar. På albummet er der fornemt visit af fire musikalske gæster; Maggie Björklund, Mike Andersen, Søren McGuire og Knud Møller.
Umiddelbart i forlængelse af albumreleasen kan Ester Brohus opleves live i nye og nære koncertrammer, når hun giver koncerter i fire boligforeninger i Aarhus. I foråret er der desuden en længere Danmarksturné på plakaten.
Medvirkende musikalske M’er
Al musik på det nye album er skrevet af Ester Brohus selv. Men for
første gang i 17 år har Brohus haft co-writere med på fem af
teksterne. Hun har desuden inviteret musikalske gæster til at medvirke på albummet. At det netop er Maggie, Mike, McGuire og Møller der medvirker, er ikke helt tilfældigt. ”De er alle fire musikere og mennesker, der forholder sig til country og tager genren lige så alvorligt som jeg selv”, fortæller Ester Brohus om sit valg.
Den anerkendte danske pedal steel guitarist Maggie Björklund har alle dage haft country i blodet, og blev allemandseje i Danmark, da hun som en del af amerikanske Jack Whites band optrådte på Orange Scene i 2012. ”Maggie står for kvalitet og så spiller hun helt fantastisk. Hendes tilgang til country er noget helt særligt. Jeg er meget glad for det, hun tilfører nummeret ”What in the World Have You Done”, siger Ester Brohus, der har skrevet teksten til nummeret i samarbejde med Mikkel Bøggild.
Bluesmusikeren Mike Andersen og Ester Brohus har sammen skrevet teksterne til ”Baby, Please Come Home” og ”I Wish You Were Here”.”Mike er lige så meget blues, som jeg er country. Det var en interessant proces, at skrive sammen og vi har lært meget af hinanden. Der sker noget helt særligt, når blues og country mødes. Vi har begge en lang historie, og det mærkes tydeligt i vores samarbejde, at ærlighed fylder mere end opmærksomhed”.
Teksterne til ”Ticket for the Train” og titelsangen ”Heart of the Country” er skrevet i samarbejde med countryspecialist og -entusiast Søren McGuire. Da Ester Brohus spurgte Søren, der aldrig tidligere havde skrevet en sang, om han kunne tænke sig, at skrive sammen med hende, tog han med det samme mod tilbuddet – og udfordringen. ”Det endte med, at vi skrev teksterne som en hyldest til den traditionelle måde at skrive en countrysang på. Tre akkorder, den enkle sang og den gode historie”, fortæller Ester Brohus om samarbejdet med McGuire.
På singleforløberen ”The Dreamer” medvirker Knud Møller som gæsteguitarist. Møller er ikke blot Brohus’ ven og musikalske sparringspartner, men også hendes nabo. ”Knud og jeg har et helt specielt forhold rent musikalsk. Når jeg har skrevet noget nyt, smutter jeg lige over for at give ham en lytter. Vi har arbejdet sammen rigtigt mange gange og jeg har stor tiltro til hans musikalske ører”.
Sangskriver fra 04-07
Idéer til numrene kommer ofte til Brohus på tidspunkter, hvor de fleste andre mennesker stadig befinder sig i drømmeland. ”Hele det kommende album er komponeret mellem kl. 04-07. Det er åbenbart der, at numrene trænger sig på”, fortæller Brohus.
Ester Brohus finder ofte inspiration til sine sangtekster gennem de mange skæbner, hun møder på sin vej. Hun er drevet af en naturlig nysgerrighed og et videbegær, når det kommer til mennesker. Både de lokale i den lille by Hedensted, hvor hun har til huse og de hun møder, når hun er på landevejene med sit band ca. 80-100 af årets 365 dage. Ikke mindst i fængslerne, hvor det er tradition, at Ester og band giver koncerter. Nummeret ”Don’t Be Afraid” er netop skrevet til en af fangerne, som hun har kendt og fulgt i over ti år.

 

Detaljer

Dato:
15. september 2018
Tidspunkt:
21:00 - 23:00
Begivenhed Kategori: